Skurcz wtórny
Wtryskiwanie

Rafald
6 mar 2015, 9:52 Rafald

Witam.
Udało się rozwiązać problem.
Zagrzaliśmy formę na 60 st. Czas chłodzenia 14s,dodatkowo odciazylismy detal bo był za bardzo ubity w żeberka. .

Yellow
6 mar 2015, 11:48 Yellow

Rafald napisał:
Witam.
Udało się rozwiązać problem.
Zagrzaliśmy formę na 60 st. Czas chłodzenia 14s,dodatkowo odciazylismy detal bo był za bardzo ubity w żeberka. .
rozwiń+


Witam,

fajnie że się udało rozwiązać problem.
Fajnie też że dałeś znać co pomogło bo to cenna informacja.

Pozdrawiam
Yellow

Iebm
6 mar 2015, 17:00 Iebm

Zabrakło mi w tym wszystkim - Dziękuję Ci Yellow za pomoc .

Rafald
6 mar 2015, 21:04 Rafald

Wielkie dzięki za pomoc.
Dzięki Yellow
Pozdro.

Yellow
7 mar 2015, 22:13 Yellow

A proszę bardzo :D
Jak zwykle do usług 8)
Polecam się na przyszłość :D

Pozdrawiam
Yellow

Ramones
8 mar 2015, 0:46 Ramones

Yellow napisał:
A proszę bardzo :D
Jak zwykle do usług 8)
Polecam się na przyszłość :D

Pozdrawiam
Yellow
rozwiń+

Jestes profesjonalista Yellow ;)
Wyrazy szacunku bo Ty sie nie mylisz ;)

Yellow
8 mar 2015, 16:10 Yellow

Ramones napisał:
Yellow napisał:
A proszę bardzo :D
Jak zwykle do usług 8)
Polecam się na przyszłość :D

Pozdrawiam
Yellow

Jestes profesjonalista Yellow ;)
Wyrazy szacunku bo Ty sie nie mylisz ;)
rozwiń+


Ramones słyszeć to od Ciebie to Bardzo Wielki Zaszczyt :)
Ale wiesz co, nie myli się ten co nic nie robi a w naszym fachu pełno jest niespodzianek każdego dnia jak się stoi przy maszynie.

Pozdrawiam
Yellow

Booloo
16 wrz 2016, 4:11 Booloo

Rafald #(on) napisał:
Witam.
Mam problem ze skurczem wtórnym, który zachodzi na tacce o wymiarach ok 450/300 taki prostokąt. Tacka ma na żeberka na
1/4 i 3/4 wysokości. Forma jest chłodzona do 7st. dwoma chlodziarkami.czas chłodzenia to 11s,przy dłuższym chłodzeniu pęka. Czas Cyklu ok 26s.detal z formy wychodzi prosty. Leży pod obciążeniem nawet 2godz.pozniej i tak go wygina. Grzaliśmy tez formę do 40st i efekt był ten sam.

Proszę o pomoc.


rozwiń+

Serwus

Spróbuj  wyprodukowany detal wsadzić  do piekarnika z temperaturą  około  80 stopni na 30minut. Może to pozwoli  na wyeliminowanie  naprężeń. Oczywiście  termostatowanie formy też ma duży  wpływ na skurcze wtórne. 

Pozdrawiam