Targowe nowości firmy Sealed Air Cryovac
- Jesteśmy szczególnie dumni z naszej unikalnej technologii Cryovac Flow-Vac, którą doceniło wielu naszych klientów, zarówno zakładów mięsnych, jak i mleczarskich. Ten innowacyjny, w pełni zautomatyzowany system pakowania próżniowego staje się nowym standardem dla branży - ocenia Krzysztof Zając.
Sealed Air Cryovac przygotował także imponującą ekspozycję dań gotowych.
- Dania gotowe stanowią obecnie jedno z najbardziej interesujących zjawisk w przemyśle spożywczym i z pewnością jest to najbardziej dynamiczny segment w tej branży. Notuje w naszym kraju roczny wzrost na poziomie 20 proc. - tłumaczy Maciej Gierszewski, dyrektor ds. sprzedaży działu Cryovac Food Solutions w Sealed Air.
- Oprócz zapewnienia konsumentom produktów najwyższej jakości, w szerokim wyborze, świeżych, smacznych i wygodnych w użyciu, producenci żywności adresujący swoją ofertę zarówno do handlu detalicznego, jak i do gastronomii, muszą odnaleźć sposoby stworzenia dodatkowej wartości w dystrybucji. Temu wielkiemu wyzwaniu mogą stawić czoła dzięki innowacyjnym opakowaniom. W krajach zachodnich doceniono wygodę korzystania z kuchenek mikrofalowych, do których opracowano specjalne opakowania, które nie tylko chronią danie podczas transportu i ekspozycji w sklepie, ale też umożliwiają odgrzanie posiłku bez potrzeby wyjmowania go z opakowania i przekładania do nowego naczynia - wylicza Gierszewski.
Tacki do mikrofali Simple Steps, zamykane od góry folią ściśle przylegającą do produktu, posiadają system samoistnego uwalniania pary wodnej, który pozwala na to by nie usuwać folii z tacki. Dlatego też nie potrzeba żadnych ostrych narzędzi i nie ma zagrożenia skaleczeniem czy oparzeniem. Nie ma też nieprzyjemnej sytuacji, w której sos z dania wypryskuje na ścianki kuchenki. Specjalne uchwyty tacki nie nagrzewają się, co pozwala na bezpieczne i wygodne wyjęcie jej z kuchenki i podanie na stół.
Wśród prezentowanych produktów, znaczną cześć stanowiły wyroby pakowane w technologii Cryovac BDF, czyli w najbardziej wszechstronnym i elastycznym systemie pakowania świeżej żywności w MAP (w atmosferze ochronnej) na maszynach typu „flow-pack”.
Zastosowanie systemu Cryovac BDF polegającego na hermetycznym pakowaniu produktów poprzez owijanie folią barierową, jest praktycznie nieograniczone i obejmuje: mięso i wędliny, sery, drób, ryby, pizzę, zapiekanki, dania z makaronu, pierogi, naleśniki, sałatki, kanapki, dania mięsno-warzywne i wiele innych. - Byliśmy bardzo zadowoleni z naszego udziału w targach w ubiegłym roku, dlatego nasz udział w Polagrze w tym roku był dla nas sprawą oczywistą - powiedział Krzysztof Zając. - Nawiązaliśmy wtedy wiele cennych kontaktów handlowych, które w ciągu kolejnych miesięcy zaowocowały wspólnymi projektami - podsumował Zając.
- Strony:
- 1
- 2